Tags

, , , , , , ,

Korvgratäng

En färgsprakande och väldigt god korvgratäng

För 4 personer

  • 600 g falukorv med hög kötthalt
  • 500 g potatis
  • 2 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1,5 dl mellangrädde
  • 2 tsk oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • Chiliflakes

Sätt ugnen på 220°. Skala potatisen. Skiva korv och zucchini i 6-7 mm tjocka skivor och potatisen i runt 3-4 mm tjocka skivor.

Häll lite grädde i botten på en ugnssäker form. Varva korv, potatis och zucchini i formen. Krydda med salt, peppar, oregano och chiliflakes i önskad mängd.

Häll över resten av grädden. Strö över finhackad paprika.

Tillaga gratängen mitt i ugnen 45-50 min tills den har fått fin färg och potatisen är mjuk. Börjar den få för mycket färg, lägg över folie den sista tiden.

Servera och njut.

Källa
Receptet är en omarbetad version av AlltOmMats recept.

PS! Bakmaskinen som jag var så lyrisk över senast har nu efter två totalt misslyckade bak 😦  åkt tillbaka in i sitt gamla skåp för att spendera även de kommande 25 åren just där. 😦