Tags

, , , , , ,

Imorgon är det fredag och det är jag som har Fikagrodan på jobbet!! Har man fikagrodan, bjuder man på fika.

Jag tog det säkra före det osäkra och gjorde om mina galet goda saffransrutor till förhoppningsvis galet goda kardemummarutor. Nyttiga är de i alla fall, det är mest ägg och vatten, rena hälsokosten, hahahaha. Vi får väl se om de går hem imorgon. Kakorna alltså. 😉

  • 200 g smör
  • 1 dl vatten
  • 6 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 3 dl glutenfri mjölmix (jag tog Kungsörnens glutenfritt mjöl för söta bakverk)
  • 1 msk kardemumma
  • 2 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 dl pärlsocker (eller den mängd du själv är nöjd med)

Vill du baka en kaka med gluten i. Byt ut alla de 3 mjölsorterna ovan mot cirka 6 dl vetemjöl.

Sätt ugnen på 175°C.

Smält smöret och låt svalna något. Häll i vattnet.

Lägg bakplåtspapper i en långpanna, cirka 30×40 cm.

Vispa ägg och socker länge, tills det är riktigt, riktigt pösigt. Och om någon undrar, ja, använd elvisp. 😉

Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten, varvat med smörblandningen. Häll smeten i långpannan och strö pärlsocker över.

Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter.

Skär kakan i så stora bitar du vill ha.

Mumsa och njut tillsammans med en kopp starkt kaffe (Zoegas förstås). Ta med till jobbet och hoppas på att kollegorna gillar kakorna. Om de inte gör det, gör det ingenting. Då tar du bara med kakorna hem till din respektive för han/hon kommer att älska dom. I alla fall gör Monsieur det! ❤