Tags

, , , , , ,

Ett hipp som happ recept som jag snodde ihop en måndagkväll hemma. Det blev en jättegod vardagsrätt. Men… vad kan egentligen bli fel när man har pepparrot i en maträtt? Och speciellt när maträtten också innehåller lax. ❤

En mumsig och glutenfri vardagsrätt

  • 4 laxfiléer
  • 3-4 morötter
  • 8 potatisar
  • 1 knippe färsk broccoli
  • 0,5 ask ICAs färskost med pepparrotsmak
  • 1 dl grädde
  • 2,5 -3 dl creme fraiche 15%
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar

Sätt ugnen på 220 grader.

Tina laxfiléerna och lägg dem i en smord ugnsform. Salta och peppra filéerna.

Skala morötter och potatis. Dela i bitar och koka i saltat vatten i 10-12 minuter. Lägg i broccolibuketterna och koka i ytterligare 2 minuter. Slå av vattnet.

Rör ihop pepparrotsost, grädde och créme fraiche. Salta och peppra såsen.

Lägg i potatis, morötter och broccoli i ugnsformen, runt kring laxen.

Häll såsen över alltihop. Ställ in i ugnen tills laxen är genomstekt, cirka 20- 25 minuter.

 

 

 

 

 

Advertisements