Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Igår var 4/5 av Aperitif (Bibi, Pia, Åsa och jag var där, Isis var på kör) på besök hos Madame Josephine, en tapasrestaurang i Västerås. Jag hade bokat bord till kl 16.00 och det var då de öppnade så vi hängde rent bokstavligen på låset.

Aperitif hänger på låset

Aperitif hänger på låset utanför grannhuset = snygghuset. Huset Madame Josephine ligger i ser tyvärr ut som en plåtbarack från utsidan.

Och lika ful som byggnaden är på utsidan (vad är det med Västerås och fula byggnader, försöker stan vinna nån “vem kan bygga flest fula byggnader” tävling eller vad är det frågan om??), lika mysigt och trevligt är det på insidan.

Madame Josephine (spöket som speglar sig i fönstret är INTE Madame Josephine) ;-)

Madame Josephine (spöket som speglar sig i fönstret är INTE Madame Josephine) 😉

Restaurangen är liten, mysigt inredd och personlig och personalen väldigt trevlig och kunnig. TACK för riktigt bra service! Vi åt och drack så det stod härliga till och när besöket var över var vi alla väldigt nöjda, glada och mätta. Så är ni sugna på tapas eller paella och till det, riktigt goda viner då kan jag verkligen rekommendera ett besök hos Madame Josephine i Västerås.

Aperitif hos Madame Josephine

Så här glad och nöjd blir man hos Madame Josephine. I alla fall om man är Aperitifare.

En bonuseffekt var att jag efter restaurangbesöket fick två nya, spanska favoritviner. Ett vitt och ett rött. Och båda har under 3 g socker per liter. YEEES!

Det vita vinet (beställningsvara)

Martín Códax Albariño 2017 – 139,00
Druva: Albarino 100%
Elegant,  frisk och fylligt. Klockrent till skaldjur! Passar även till fisk, ljust kött, risrätter och milda ostar.

Det röda vinet (även det beställningsvara)

Carodorum Issos 2016 – 99,00
Druva: Tempranillo 100%
Fyllig, stor, fruktig smak med lång, härlig eftersmak. Passar utmärkt till grillat kött, gärna smakrikt nöt- och lammkött. Även till rätter av vilt, gryta eller helstekt och till vällagrade hårdostar.

PS! Jag beställde ögonaböj och har nu två flaskor av vardera sorten ligger hemma och väntar i vinkylen. LOVELY! 😀 DS!