Tags

, , , , ,

Börsen tuffar på uppåt i bra takt efter den stora dippen i december. Härligt. Och jag tuffar på nedåt, viktmässigt. Jag har gått ned totalt 4,6 kilo sedan den 1 januari i år och det känns väldigt bra. Kläderna sitter nu löst och ledigt och det känns väldigt skönt.

Aktier

Jag investerar fortfarande regelbundet. Varje månad så köper jag aktier i en del av alla de bolag jag har valt att investera i. För minst 4000, men oftast mer. Och jag har ju lite svårt att begränsa mig så det är rätt många jag har totalt vilket ju iofs gör det svårare att fylla på i alla kontinuerligt. Men jag väljer ut de bolag som jag tycker ser mest investeringsvärda ut, månad för månad.

Jag har mest svenska aktier, pålitliga och stabila utdelningsaktier. Men även en del amerikanska har det blivit. De delar ju ut kvartalsvis så det blir ju lite jämnare fördelning på utdelningarna under året på det viset. Även lite norskt och danskt finns i min portfölj, men ingen finsk aktie (ännu). Om man inte räknar Nordea förstås, efter förra årets flytt av huvudkontoret till Helsingfors. 😉

Kropp

Vi har (som vanligt) kört igång Avfettningsklubben på jobbet. Den pågår från den 11 januari till den 8 mars, men jag tjuvstartade redan den 1 januari. Två veckor i rad har jag fått utmärkelsen “Veckans Looser-Spink”. Det betyder att jag har gått ned mest i rena kilon men även att jag har förlorat mest vikt procentuellt. Jag har två kilo kvar som ska bort och sedan är jag klar. Woooohooooo!! Det borde jag klara på de tre veckor som är kvar. Jag lever på olika soppor varje vardagslunch. Soppor är faktiskt underskattade, i alla fall hos mig. Det är himla god mat. Och billig. Och kalorifattig (om man undviker soppor med en massa grädde och créme fraiche). Och lätt att variera. Och man får i sig väldigt mycket nyttigheter. Som ni hör är det BARA fördelar med att äta soppa.