Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Den här soppan är glutenfri och den blev fantastiskt god. En härligt stark soppa med en tydlig Asien-touch. Varje deciliter innehåller cirka 90 kcal om du som jag använder vanlig kokosmjölk. Om du vill ha en smalare soppa så använd lättkokosmjölk. Då innehåller varje deciliter soppa istället bara cirka 65 kcal.

En soppa med sting som ger en smak av Asien

En soppa med sting som ger en smak av Asien

  • 8 dl vatten
  • 2,5 höns- eller kycklingbuljongtärningar
  • 225 g kyckling (1 stor kycklingfilé)
  • 2 potatisar, cirka 120 g
  • 1 morot
  • 1 purjolök, cirka 100 g
  • 0,5 lime
  • 1 msk maizena
  • 1 tsk ingefära
  • 400 g kokosmjölk, vanlig (alternativt lätt)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk smör
  • Salt och peppar

Så här gör du:

Koka upp vatten och buljongtärningar. Skala potatis och morot.

Skär potatis, morot och purjo i tunna skivor.

Skär kycklingfilen i strimlor alternativt små bitar.

Stek grönsakerna i lite smör. Häll dem sedan i den kokande buljongen.

Riv ingefära och limeskal och rör ned i grytan.

Pressa i en halv lime och tillsätt sambal oelek.

Låt puttra i cirka 5 minuter.

Bryn kycklingen snabbt så den får färg. Salta och peppra och lägg den sedan  i grytan.

Häll i kokosmjölken och koka upp.

Låt koka 2-3 minuter och tillsätt sedan maizena och låt det puttra ytterligare 2 minuter. Om du använder lättkokosmjölk får du ta lite mer maizena då den inte är lika krämig som vanlig kokosmjölk.

 

Voila! Soppan är klar och du kan njuta av den med lite färskt bröd och smör. Och varför inte ett glas riesling. 😉

Advertisements