Tags

, , , , , , , , ,

Här kommer ett underbart recept som jag hittade på fredagen den 10 januari. Bara så där, och alla ingredienser fanns redan hemma. Monsieur hade köpt gös vid bygdegården på valdagen. Vi hade en infryst del av Svarta Malins dipptårta och så snodde jag ihop en sås på vitt vin, grädden och crème fraiche. Det blev en fantastiskt god rätt, vi njöt i fulla drag.

Här kommer receptet, så gott jag nu kunde uppskatta mängderna från dipptårtan.

Gös a la Svarta Malin

  • 1 kg gös

Sås

  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 100 g Philadelphiaost
  • 2 msk hummerfond
  • 1 burk svart eller röd kaviar/ishavsrom
  • 10 finhackade gröna oliver
  • 1 finhackad röd paprika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar

Smörj en ugnsfast form med lite smör.

Lägg i gösen och salta lite över den.

Rör ihop alla ingredienser i såsen, smaka av och häll den över gösen.

Ställ in i 220 grader i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter.

Serveras med hemlagat potatismos eller ris.

Vill du lyxa till det så gör potatismoset först och spritsa det runt kanterna i ugnsformen. Lägg gösen i mitten av formen och häll över såsen. Gratinera sedan allt i ugnen.

Blir du nyfiken på Svarta Malins goda dipptårta så hittar du den här.

Advertisements