Tags

, , , , ,

Det har varit en lugn och bra jul- och nyårledighet. Vi firade jul hemma hos oss med mamma och brorsan med familj. Vi lekte en julklappslek tillsammans. Alla köpte en klapp var för 40 kronor och sedan körde vi med tärning i 15 minuter. Alla började med sitt eget paket och sedan slog vi tärning och den som fick en etta eller en sexa fick byta paket med ngn annan. Om någon hade fått en sexa eller etta precis när tiden gick ut så fick den personen göra klart bytet och sedan var spelet slut. Det var jättekul. Vi köpte inga julklappar mellan familjerna, för att hålla ned mängden julklappar lite. Det var bra. Mina enda tillverkade julklappar var några syprojekt. En broderad (frukt) tygkasse till mamma, två “slabbedasker” (googla på det ni) i mörkt lila, även de till mamma och sedan 1 handduk och två grytlappar var till Robin och till Jossan och Davron.

Nyår firade vi i Gävle, hos Einy och Göte och sedan hade jag tre “ensamma” aktie- och släktforskardagar hemma i mellandagarna när Mr J jobbade för fullt med inventering och produktion. Har hittat några nya släktingar, ganska nära faktiskt och som jag inte haft med tidigare i släktträdet. Så häftigt!!

Släktforskning

Augusta Albertina Lindqvist, född 1892-12-02 i Hillsta, Svedvi, Västmanland
Dels min farmors mammas Ida Charlotta Lindells halvsvster Augusta Albertina Lindqvists många barn och barnbarn, boende bland annat i Köping, Stockholm, Hallstahammar, Västerås och Dingtuna.

Erik Edvard Lindell, född 1873-03-18 i Svedvi, Västmanland
Och dels hennes, Ida Charlotta Lindells, bror Erik Edvard Lindells hela familj. De är födda i Helsingborg och Stockholm och bor numera bland annat i Skåne och i Sala.

Jag skickade även in ett nytt bidrag till Disbyt 2019-01-04.

Snabbsummering av 2018

Aktier
Jag nådde mitt utdelningsmål om att få 1000 kr i utdelning/månad i genomsnitt. Woooohooooo!!! Är jättenöjd.

Huset
Inte mycket hände. Dörrarna på förrådet blev målade (av mig). Vi rensade ut det framtida kontoret men sen tog det stopp. Jo, vi stylade faktiskt lite också. Vi köpte 8 nya svarta stolar till och en (snart två) ny matta (nummer två är beställd). Gråa, härliga, långhåriga ryamattor till vardagsrummet.

Trädgård
Köpte ett parasoll till Franska trädgården och planterade klart min “låda” med rosor och lavendel. Jag planterade även tre syrener på framsidan, två ädelsyrener och en vanlig. Alla rosa/lila. Jo, jag fick också lite växter från Robins trädgård som jag planterade bredvid forsythian. Hoppas allt överlever.

Barnen
Robin sålde sin lägenhet  och köpte hus i Kolbäck i januari, på Eva Janssons gamla gatan. Och Robin och Elin gick skilda vägar i november, efter drygt ett år tillsammans.
Jossan sökte en chefstjänst på Avanza och fick den. Jättekul! Hon och Davron bor kvar i sin tvåa i Sthlm på, ja vad nu området heter, jag glömmer jämt bort det. :-O

Resor
GC i mars, vanliga designhotellet som vi älskar. Avslutade med Lejonkungen i London. Superbra.

La France till Bennströms över sista april, Krister låg på sjukhus alla dagar utom dagen vi kom. Det var synd, annars väldigt trevligt, som vanligt, hos Bennströms.

Sommaren tillbringades i Barkarö i sällskap av Jossan och Davron den första veckan. Vi tog det bara väldigt lugnt och njöt av friheten. Vädret var GALET. Sol varje dag och 28-32 grader mest varje dag. HELA SOMMAREN. Man orkade inte göra mycket faktiskt.

Klämda fingrar
Jörgen klämde båda händerna i körsbärsstegen samma dag som Jossan hade sin födelsedagsfest här hemma hos oss. Det blev akuten och lappa och laga. Som tur är var inget brutet, bara köttskador, på två olika fingrar, ett på vardera handen.

 

Vad kommer 2019

Aktier
Nytt mål satt, jag ska få minst 1300 kr i utdelning/månad i genomsnitt. OCH det gör ju absolut ingenting om jag slår mitt mål.

Kropp
Några kilon ska bort, precis som vanligt, hahaha.

Arbete
Ja, ett år till som ABBare ser det ut som just nu. Hitachiaffären går igenom (steg 1) 2020.

Världen
Vi har två resor bestämda, varav en bokad. Vår standardresa till GC. Samma vecka, samma hotell. Börjar känna mig som Igge! :-O Den andra resan ska bli en vin- och kortspelarresa till Champagne med M&P. Så himla nice.

Huset
Nytt kontor
Nytt gästrum

Trädgård
Sälja lekstugan
Köpa ny Aperitifgrupp

Och det är väl ungefär det vi orkar med skulle jag tro.

GOD FORTSÄTTNING! ❤