Tags

, , , , , , , ,

Det här receptet fick jag via gurkklubben på Facebook.

Inlagd gurka

Mor Maritas inlagda gurka 😉

  • 1 dl salt
  • 1 liter vatten

Blanda ihop och blötlägg skivade gurkor över natten. Häll av saltvattnet på morgonen. Jag proppade ned alla gurkor jag kunde och det blev 5 eller 6 stycken av sorten Baby F1 (små slanggurkor).

Koka en lag av:

  • 1 del ättika 12%
  • 1 del socker
  • 1 del vatten
  • Rejält med senapsfrön

Lägg gurkorna i burkar och varva med färsk dill, inte dillkronor.

Häll sedan över den varma lagen i gurkburken. Jag gjorde en lag på 3 dl socker, 3 dl ättika och 3 dl vatten.

Låt stå i några dagar. Ät och njut.

De här gurkorna håller på burk i minst ett år, enligt receptmakaren. 🙂

Advertisements