Tags

, , , , , , , ,

Det här receptet fick jag via gurkklubben på Facebook.

2018-10-21 Lägger nu in en liten varning för det här receptet. Det måste justeras för med tiden blir den inlagda gurkan väldigt stark. Jag ska experimentera vidare nästa sommar för att se vad som blir bäst. Men jag tror att både mängden salt och ättika måste minskas samt öka sockermängden lite.

Inlagd gurka

Mor Maritas inlagda gurka 😉

  • 1 dl salt (testa 0,5 dl nästa år)
  • 1 liter vatten

Blanda ihop och blötlägg skivade gurkor över natten. Häll av saltvattnet på morgonen. Jag proppade ned alla gurkor jag kunde och det blev 5 eller 6 stycken av sorten Baby F1 (små slanggurkor).

Koka en lag av:

  • 1 del ättika 12% (testa 0,5 del nästa år)
  • 1 del socker
  • 1 del vatten (testa 1,5 del nästa år)
  • Rejält med senapsfrön (2-3 msk)

Lägg gurkorna i burkar och varva med färsk dill, inte dillkronor.

Häll sedan över den varma lagen i gurkburken. Jag gjorde en lag på 3 dl socker, 3 dl ättika och 3 dl vatten (testa 3 dl socker + 1,5 dl ättika + 4,5 dl vatten nästa år).

Låt stå i några dagar. Ät och njut.

De här gurkorna håller på burk i minst ett år, enligt receptmakaren. 🙂

Advertisements