Tags

, , , , ,

I år fick vi ENORMA mängder bigarråer. Trädet dignade av frukt. Ja förresten, dignar ska jag säga, för det är fortfarande en massa bär kvar i trädet. Stora, mörka och underbart söta. Förra året blev det 6 grader kallt precis vid blomningen så då fick vi inte ett enda bär. Allt eller inget! 😉

Bären är ju faktiskt godast att bara äta direkt från trädet men när man får så mycket bär som i år så får man hitta på lite mer saker att göra. Idag blev det en paj med choklad och nötter. Glutenfri naturligtvis.

Bigarråpaj

En paj med smak av bigarrå, choklad och nötter

  • 100 g smör
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 50 g choklad av valfri färg (mörk, ljus eller vit)
  • 50 g nötter (valnötter eller hasselnötter)
  • 300 g urkärnade bigarråer (cirka 4 dl)
  • 2 msk socker
  • 1 msk maizenastärkelse

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader och ta fram smöret.
  • Blanda mjöl, havregryn och socker. Fördela smöret i blandningen och rör till en smuldeg.
  • Hacka chokladen och nötterna och rör ned i blandningen.
  • Kärna ur alla bigarråer.
  • Blanda bigarråerna med socker och mjöl och lägg blandningen i en smord pajform.
  • Fördela smuldegen över bären i pajformen.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen i 30-35 minuter i 175 grader.

Servera med vaniljglass, vaniljsås eller bara med en klick grädde smaksatt med äkta vaniljsocker. Njut av den nygräddade pajen med en kopp starkt, härligt kaffe.

Advertisements