Tags

, , , , , , , , , , , ,

En mycket god och snabbgjord kaka som räcker till många! Det blir 30 bitar.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker (för diabetiker, ta 1,5 dl socker + 1,5 dl Stevia)
  • 210 g mandelmjöl (5 dl)
  • 250 g rismjöl (4 dl)
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma
  • 3 dl filmjölk

Garnering

  • Pärlsocker
  • 20 hackade mandlar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna (djup plåt).
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker fluffigt.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma i en separat bunke.
  4. Vispa i mjölblandningen, det smälta smöret och filen om vartannat i äggsmeten. Vispa till en slät smet.
  5. Häll allt i långpannan.
  6. Strö över hackade mandeln och pärlsockret.
  7. Grädda i 175 grader i cirka 25 minuter. Ta ut plåten.
  8. Låt den stå i cirka fem minuter och skär sedan kakan i rutor. Jag skär fem på ena ledden och sex på den andra = totalt 30 bitar.

Ta en kopp kaffe eller ännu hellre, ett STORT glas mjölk, och moffa i dig ett par, tre bitar av kakan medan den är ljummen.

Går bra att frysa… förstås. 😉

Grunden till receptet kommer från boken “Sju sorters kakor” men där är kakan inte glutenfri. Och de använder mjölk istället för filmjölk.

Advertisements