Tags

, , , , , , ,

Här kommer en gammal goding från 80-talet. En skapelse som är både fantastiskt vacker och underbart god. Alltså, det perfekta tilltugget att servera till välkomstdrinken på midsommar eller nyår.

Svarta Malins dipptårta

En underbart krämig dipp, både vacker och ooootroligt god till ett glas bubbel (eller två)! 😉 Servera den med salta kex och det blir en perfekt start på festen.

För 4-5 personer

Ingredienser

  • 1 liten burk Abbas ishavsrom
  • 200 gr Philadelphiaost (chansa inte med light, det kan bli fel konsistens, fett och stabbigt ska det vara) 😉
  • 1 dl creme fraiche (inte light, blir alldeles för rinnig)
  • 1 msk mycket finhackad rödlök

Ingredienser till garnering

  • 1 liten burk Abbas svarta kaviar (garnering)
  • Gröna oliver, finhackade
  • Röd finhackad paprika
  • Lagom tunna citronskivor 😉

Så här gör du

  1. Ta fram en rund skål. Klä in skålen i plastfolie.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna och klicka i skålen. Se till att ytan är platt. Låt stå i kylskåp ett tag.
  3. Tag ut ur kylskåpet och vänd skålen försiktigt upp och ned i mitten på ett stort fat.
  4. Ta bort plastfolien.
  5. Bred försiktigt på den svarta kaviaren i ett tunt lager på hela “kupolen”.
  6. Dela citronskivorna i halvor och lägg dem runt hela den svarta kupolen, raka sidan mot kupolen.
  7. Klicka ut de finhackade oliverna och paprikan på “citronskarverna”, varannan klick grönt och varannan klick rött.
  8. Lägg också gärna en klick rött eller grönt på toppen av kupolen.

Servera med salta kex. Och glöm inte DRINKEN!

Advertisements