Tags

, , ,

Det här är ett drömrecept. Hela rätten är bara sååå god, jag tror det är kombinationen av mango chutney och sambal oelek som gör susen (såsen). 😉

Rätten tar cirka 40 minuter att laga.

En riktigt mumsig kycklinggratäng

En riktigt mumsig kycklinggratäng med sting

Ingredienser

4 personer

  • 4-5 färska eller tinade kycklingfiléer
  • 1 stor röd paprika
  • 8 färska champinjoner
  • 2 dl grädde av valfri fetthalt (gäller även crème fraichen!)
  • 2 dl crème fraiche 15%
  • 2 msk mango chutney
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 dl riven ost, jag tog Västerbottenost
  • En skvätt soja
  • Salt & peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingfiléerna i 2-3 bitar och stek dem.
  2. Skär paprikan i mindre bitar och skär champinjonerna i kvartar (mitt itu och mitt itu) och fräs på dem.
  3. Smörj en ugnsfast form alternativt häll lite grädde i botten. Lägg i kyckling, paprika och svamp i formen.
  4. Blanda ihop crème fraiche, grädde, sambal oelek, mango chutney och soja. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll såsen i formen och strö över riven ost.
  6. Tillaga i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter.
  7. Servera med ris, en grönsallad och ett gott glas vin. Vitt, rosé eller varför inte ett ungdomligt rött.


Källa

Mitt kök på Expressen

Advertisements