Tags

, , , , , , ,

Idag vill jag tipsa om mousserande viner med extra låg sockerhalt. Oftast är mousserande viner väldigt söta, trots att de inte alla gånger upplevs som söta. Men det finns några undantag och det är till exempel:

Privat – En Cava från Spanien
< 3g socker/liter
Pris: 109,00
Torr, mycket frisk, fruktig smak med inslag av gröna äpplen, päron, örter, citron och gummi. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.

El Miracle – En Cava från Spanien
< 5g socker/liter
Pris: 79,00
Torr, mycket frisk, ungdomlig smak med inslag av gröna äpplen, päron, citrusskal och gummi. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.

Chapel Hill – Sparkling Chardonnay från Ungern
5g socker/liter
Pris: 69,00
Torr, fruktig smak med inslag av äpple, päron och citrus. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till lättare fiskrätter.

Alla dessa fungerar klockrent om du vill blanda till en sprudlande festdrink/bål men ändå vill försöka hålla ned på sockerhalten.

Vill du slå på lite större så vill jag tipsa om en härlig, mousserande italienare.

FerrariSupergott mousserande från Italien
4g socker/liter (4 g/l säger Systembolaget, andra sajter säger mer restsocker, så lite varning här men visst måste vi kunna lita på Systembolaget??)
Pris: 165,00
Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, ljust bröd, nötter, persika och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.