Tags

, , , ,

En god kycklingrätt med lite sting i.

Mangokyckling med sting

Hallå där, kan vi börja äta nu?

  • 600g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 2 st paprikor, valfri färg
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 mogen mango
  • 2,5 dl grädde
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 msk curry
  • 1 dryg tsk sambal oelek
  • 1 hönsbuljongtärning alternativt 1,5 msk kycklingfond
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar

Tillagning
Skär kycklingfiléer och paprika i bitar. Hacka löken.

Bryn sedan kyckling, paprika och lök hastigt i en stekpanna. Ssalta och peppra efter behag.

Lägg över allt i en ugnsfast form.

Tärna mangon och lägg den ovanpå kycklingen.

Häll krossade tomater och grädde i en kastrull. Tillsätt alla kryddor och låt koka upp.

Häll såsen över kycklingen i formen och låt stå i mitten av ugnen i 200 grader tills kycklingen är färdig, cirka 25-30 minuter.

Koka under tiden ris och gör en valfri grönsallad.

Så där ja, nu är allt klart. Servera rätten med antingen ett vitt vin eller varför inte ett lättare rött vin. Mumsa och njut! 🙂

Advertisements