Tags

, , , , , ,

Kan inte säga annat än att detta bara är så underbart gott. Laga och njut!

4 portioner
Ugnstemperatur 200°C

  • 4 portionsbitar lax
  • salt
  • svartpeppar

Pepparrotsgrädde

  • 2 msk crème fraiche
  • 1 ask ICAs färskost med pepparrot (alternativt drygt 1/2 dl riven färsk pepparrot)
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk hummerfond
  • 2 dl vispgrädde
  • salt

Garnering
Välj något av följande eller “go all wild and crazy” och ta alltihop. 😉

  • Riven pepparrot
  • Handskalade räkor
  • Löjrom

Tillagning
Salta och peppra laxbitarna runt om och lägg dem i en smord ugnsform. Blanda allt till pepparrotsgrädden och häll över laxbitarna.

Låt stå i ugnen i cirka 15 minuter (lite längre med helt frysta laxkotletter) eller tills innertemperaturen visar 50°C.

Vill du lyxa till den ännu mer så tillsätt 2 dl handskalade räkor mot slutet i ugnen.

Ta ut laxen och garnera gärna med lite riven pepparrot och varför inte lite löjrom.

Servera med ris eller pressad potatis, en grönsallad och ett gott vitt vin.

Originalreceptet hittar du här.