Tags

, , , , , ,

Kan inte säga annat än att detta bara är så underbart gott. Laga och njut!

4 portioner
Ugnstemperatur 200°C

  • 4 portionsbitar lax
  • salt
  • svartpeppar

Pepparrotsgrädde

  • 2 msk crème fraiche
  • 1 ask ICAs färskost med pepparrot (alternativt drygt 1/2 dl riven färsk pepparrot)
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk hummerfond
  • 2 dl vispgrädde
  • salt

Garnering
Välj något av följande eller “go all wild and crazy” och ta alltihop. 😉

  • Riven pepparrot
  • Handskalade räkor
  • Löjrom

Tillagning
Salta och peppra laxbitarna runt om och lägg dem i en smord ugnsform. Blanda allt till pepparrotsgrädden och häll över laxbitarna.

Låt stå i ugnen i cirka 15 minuter (lite längre med helt frysta laxkotletter) eller tills innertemperaturen visar 50°C.

Vill du lyxa till den ännu mer så tillsätt 2 dl handskalade räkor mot slutet i ugnen.

Ta ut laxen och garnera gärna med lite riven pepparrot och varför inte lite löjrom.

Servera med ris eller pressad potatis, en grönsallad och ett gott vitt vin.

Originalreceptet hittar du här.

Advertisements