Tags

, , , ,

Receptet skapades 2017-12-03 och resultatet blev underbart goda flarn att äta som de är eller att ha som tillbehör till en dessert, som t ex Maritas saffransdröm, en hemmagjorda saffrans och lingonglass.

Mumsiga flarn

Mumsiga flarn

  • 2,5 dl socker
  • 1,5 dl sirap
  • 200 g smör
  • 0,5 msk kanel
  • 8 hela kryddpepparkorn
  • 8 kryddnejlikor
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 450 g glutenfri mjölmix

Gör så här
Smält smöret i en kastrull och rör i alla inredienser i kastrullen. Allt det flytande först och sockret. Sist mjöl och kryddor. Häll upp i en bunke eller i en plastpåse och låt vila i kylen över natten.

Rulla till ca 3 cm tjocka längder, låt stå i kylen i ca 1-2 timmar (om du orkar vänta, annars kör direkt). 😉

Ta ut och skär skivor, cirka en halv cm breda. Lägg på plåt och grädda i 225 grader i 5-6 minuter.

Vill man ha mer som en kaka och inte ett flarn, testa att ta 500 eller 550 g mjölmix istället.

Grundrecept från Ingrid och Åsas skurna pepparpepparkakor.

Advertisements