Tags

, , , ,

Tillagningstid: 50 minuter

Glutenfritt, saftigt bananbröd

Ingredienser

  • 3 dl (180g) glutenfritt mjöl (finmix till exempel)
  • 4 mosade, väldigt mogna bananer
  • 0,5 dl rörsocker
  • 0,75 dl mjukt smör
  • 2 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • Eventuellt 0,5 – 1 dl chokladdroppar

Tillvägagångssätt

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en bakform och ställ den åt sidan.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke/skål.
  3. Vispa smör och socker i en annan bunke. Rör i ägg, mjölk, vaniljsocker och mosade bananer. Blanda väl.
  4. Blanda mjölmixen med banansmeten och rör eventuellt ned chokladdroppar.
  5. Häll smeten i den smorda bakformen.
  6. Sätt in kakan i ugnen i cirka 60 minuter. testa med en tandpetare om kakan är torr i mitten. Ta ut brödet och låt vila i formen i några minuter.
  7. Vänd upp och ned på formen och ta ut brödet. Skiva och ät brödet ljummet med smör och ost.

BLEV HUR BRA OCH GOTT SOM HELST!!!

Godaste sättet att äta bananbröd

Godaste sättet att äta bananbröd är att äta det ljummet med smör, ost och grön gurka.

Källa

Advertisements