Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

Nu till våren 2018 är det tre år sedan jag gick min första aktiekurs hos Aktiespararna i Västerås. Christina Engelen drog igång Aktiekurser för tjejer och jag blev “ditlurad” av min jobbarkompis Dijana. Tack Dijana! 🙂 Det blev grundkurs och därefter fortsättningskurs och sedan dess är jag fast. Det är så himla roligt, spännande och utmanande att jobba med sin alldeles egna aktieportfölj. Men jag har varken tid eller tillräckligt med kunskap för att jobba snabbt och kortsiktigt så jag spar efter filosofin: Köp och behåll. Det passar mig alldeles utmärkt. Men det är klart, visst styr jag om mitt innehav ibland men grundfilosofin är att vara extremt långsiktig. Ja, i alla fall så pass långsiktig man kan vara vid fyllda 57. 😉

Bli snabbt uppdaterad via Podcasts
Jag samlar på mig rätt mycket information och uppdateringar genom att lyssna på Aktiepoddar.

Podcast, ett bra sätt att bli uppdaterad om vad som händer på marknaden

Det tycker jag är ett snabbt, enkelt och smidigt sätt att ta del av vad som händer på aktiemarknaden. Därför tänkte jag lista några av de poddar som jag tycker är bäst och som jag regelbundet lyssnar på. Jag lyssnar på fler så listan kommer med stor sannolikhet att utökas med tiden.

Tre bra svenska aktiepoddar

Prata Pengar
Med Philip Scholtzé och Nicklas Andersson
Två Avanzakillar som producerar en toppenbra pod där man verkligen går igenom allt från grunden. Lättsamt och roligt och med bra förklaringar. Är du nybörjare så passar denna podcast extra bra för de anstränger sig verkligen att inte prata fikonspråk utan att förklara alla mysko uttryck och begrepp. Börja lyssna från avsnitt ett och framåt.

Börslunch
Podcast/Programsändning – Sänds varje vardag vid lunch, kl 11:45. De bjuder dagligen in intressanta gäster och diskuterar sedan dagsfärska händelser, de senaste rapporterna samt kikar på trender och analyser. Lyssnar/tittar du på Börslunch får du en snabb marknadsgenomgång och du får också en hel del rykande heta aktietips.

Börspodden
Med Johan Isaksson & John Skogman, två gnabbande daytraders med många års finans- och aktieerfarenhet som delar med sig av sina tankar, synpunkter och idéer om aktiemarknaden på ett lättsamt, retsamt och trivsamt sätt. Håll i er, här skräds inte orden! 😉