Tags

,

Det här receptet ger 20-25 lätt sega och ljuvligt goda kakor. Apelsin och citron gör att de annars så söta kakorna får en frisk och fräsch touch.

Glutenfria kolakakor med citrussmak

Glutenfria kolakakor med citrussmak

Ingredienser
200 gram rumsvarmt smör
2 dl rårörsocker
2 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 dl rismjöl
1,5 dl fin mjölmix
2 dl majsmjöl
1 tsk bikarbonat
Rivet skal från en halv apelsin och en halv citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180° och lägg bakplåtspapper på en plåt
  2. Blanda samman alla ingredienser till en deg
  3. Forma två rullar – nästan lika långa som plåten – och lägg dem i plastfolie
  4. Låt degrullarna vila i kylen minst 30 minuter
  5. Lägg rullarna på plåten och platta till dem lite (det ska vara avstånd mellan dem, de flyter ut nästan tre gånger sin bredd)
  6. Grädda i 18-20 minuter tills färgen är gyllenbrun
  7. Skär längderna i cirka 2 cm breda snittar medan de fortfarande är varma

Vill du inte ha kakorna sega utan mer knapriga, låt dem stå kvar i ugnen ytterligare 1-2 minuter.

Originalreceptet var lite annorlunda, bland annat med enbart apelsinsmak och det hittade jag hos ÅretRunt.

Advertisements