Tags

, , , , , ,

Läckra, glutenfria muffins med smak av kardemumma, mandel, havre och hallon.

Mumsiga hallon- och kardemummamuffins

Hallon- och kardemummamuffins

50 g smör
1,5 dl socker
3 ägg
1 dl havremjöl
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
1,5 dl frysta eller färska hallon

Sätt ugnen på 180°. Vispa smör och socker pösigt.

Tillsätt ett ägg i taget och vispa emellan.

Blanda mandelmjöl, fiberhusk, kardemumma och bakpulver i en separat bunke och rör sedan ner i smeten.

Blanda allra sist försiktigt ner hallonen.

Klicka i smeten i 6-8 stora muffinsformar.

Grädda i mitten av ugnen, cirka 25 minuter tills de har fått fin färg.

Ät och njut, gärna varma med vaniljglass till!

Advertisements