Tags

, , , , , , , , ,

Blir cirka 12 muffins

Underbart goda kardemummamuffins

Jättegoda kardemummamuffins

100 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
1 citron, rivet skal
1,5 dl filmjölk
1 tsk fiberhusk
1 tsk kardemumma
1 tsk bikarbonat
1 dl durra
2 dl rismjöl

Garnering
Pärlsocker

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
 Vispa smör och socker pösigt.
  2. Tillsätt äggen och vispa en stund till. Rör ner rivet citronskal och filmjölk.
  3. Blanda fiberhusk, kardemumma, bikarbonat och mjöl i en separat skål. Rör sedan ner det i äggblandningen.
  4. Ställ ut stora muffinsformar på en plåt och klicka i smeten.
  5. Strö över lite pärlsocker.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 13-18 minuter. Färgen ska vara gyllenbrun och de ska ha “sjunkit ihop” lite. Då är de genomgräddade.

Njut till en stor kopp med starkt kaffe.

Originalreceptet är inte glutenfritt, innehåller mer socker (jag försöker att generellt minska på sockerintaget) och mer mjöl, och då vetemjöl naturligtvis. Fiberhusk är också tillsatt för att få mer spänst i muffinsen.

Advertisements