Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Det här är en lättlagad äppelpaj som i konsistensen blir lite mitt emellan en paj och en mjuk kaka. Den har en härlig smak av kanel, havregryn och flingsalt. Vill du att den ska vara lite mer knäckaktig i konsistensen, ta 0,5 dl extra socker.

Glutenfri äppelpaj med havregryn och kanel

2 stora äpplen
2 tsk kanel
1 msk farinsocker
0,5 tsk flingsalt
100 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 dl sojamjöl
1 dl glutenfria havregryn
1 tsk bakpulver

  • Sätt ugnen på 190 grader.
  • Smörj en liten pajform.
  • Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  • Skär äpplen i klyftor och lägg dem i en bunke. Strö över kanel, farinsocker och flingsalt. Sätt på lock på bunken och ruska.
  • Lägg sedan äppelblandningen i den smorda formen.
  • Rör ner socker, vaniljsocker, ägg, sojamjöl, havregryn och bakpulver i kastrullen med smöret. Blanda till en smet.
  • Häll/klicka ut smeten över äpplena i pajformen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter, tills pajen fått en gyllenbrun yta.

Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Advertisements