Tags

, , , , , , , , , , ,

Det här brödet blir väldigt gott och saftigt. Det påminner om den gamla hederliga sirapslimpan. Men med bara en banan så känner man inte speciellt mycket av banansmaken, bananen gör bara brödet saftigt. Vill du att det ska smaka mer banan så testa att ta två istället. Lycka till!

Ett saftigt, gott glutenfritt bröd

Ett saftigt, gott glutenfritt bröd

2 dl filmjölk
0,25 dl ljus sirap
2 tsk fiberhusk
1 msk chiafrön
0,5 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 mogen, mosad banan
0,5 dl boveteflingor
1,5 dl glutenfria havregryn
1,5 dl rismjöl
1 dl havremjöl

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke och de blöta i en annan bunke.
  • Häll de blöta ingredienserna över de torra och arbeta ihop degen med elvisp. Degen blir inte så hård så det går bra med vanliga vispkrokar.
  • Klicka ut degen i en avlång, smord form. En sats blir lagom till IKEAs avlånga brödformar, 12 x 26 cm.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 40 minuter. Täck brödet med aluminiumfolie de sista 15 minuterna.
  • Ta ut brödet och låt det svalna under bakduk.

Servera ljummet med ost och skivad slanggurka (ost passar bäst som pålägg tycker jag, i och med att brödet i sig är ganska smakrikt) .

Advertisements