Tags

, , , , ,

Semestern närmar sig och Jossan är hemma hos oss den här veckan. Hon har semester, hon. 🙂 Åhhh, längtar sååå till min egen semester.

Idag åt vi oreganokyckling. Det var ett ICA-recept och den var väldigt smaskig tyckte både Jossan och jag. Alltså, väl värt att spara så därför hamnar den här på bloggen.

Oreganokyckling i god sås

Oreganokyckling i god sås

4 portioner

Ingredienser
4-5 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 – 3 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
3 tsk färsk eller torkad oregano
1,5 msk balsamvinäger

Tillagning
Skär varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Skala och hacka vitlöken.

Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Salta och peppra.

Häll på grädde, buljongtärning, oregano och balsamvinäger i en gryta eller direkt i stekpannan. Låt allt koka under lock cirka 5-10 minuter.

Servera med ris och en blandad sallad.

Källa: ICA

Advertisements