Tags

, , , , , , , , ,

Uppfann den här kakan idag och det blev en riktigt god och saftig julkaka. Perfekt att göra om du har en gammal banan ligger och skräpar… 😉

Saffranskaka med banan

Saffranskaka med banan

2 ägg
1 dl socker
1 banan
100 g smör
2 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
0,5 g saffran
1 krm kardemumma
2 dl mandelmjöl
2 dl rismjöl

Smörj och “kokosa” formen.

Vispa ägg och socker pösigt.

Dela den mogna bananen i smeten och vispa.

Smält smöret på låg värme i kastrull. När smöret är het smält tillsätt saffran och mjölk.

Vispa ned smör, saffran och mjölken i smeten.

Blanda mandelmjöl, rismjöl, bakpulver och kardemumma i en separat skål och vispa sedan ner det i smeten, lite i taget.

Häll smeten i den smorda och “kokosade” formen och grädda i 175 grader i cirka 40-45 minuter på nedre falsen i ugnen.

Häll upp ett glas iskall mjölk och drick det till den ljumma kakan.

Advertisements