Tags

, , , , , ,

En underbar kaka för adventstider.

Den 12e november bakade jag fyra saffranskladdkakor och på fredagen den 13e bjöd jag på den, dels på jobbet på fredagsfikat och dels på Aperitif (vår drinkklubb) på kvällen. Den gjorde STOR SUCCÈ på båda ställena.

Glutenfri saffranskladdkaka med vit choklad

Servera gärna ett glas rom till saffranskladdkakan

Servera gärna ett glas rom till saffranskladdkakan

100 g smör
1/2 kuvert saffran (0,25 g)
100 g vit choklad
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl mandelmjöl
1/2 dl rismjöl

Smör och kokos till formen



Smält smöret i en kastrull på spisen.

Blanda ner saffran och vit choklad. Rör tills chokladen smält.

Tillsätt resterande ingredienser direkt i kastrullen och rör till en jämn smet.

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (cirka 24 cm i diameter) bröad med kokos.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 17-18 minuter. I ursprungsreceptet står det 15 – 25 minuter, jag tyckte den blev bra med 17-18 minuter.

Låt svalna.

 Pudra över florsocker innan servering, garnera eventuellt med pepparkakor och servera med lättvispad grädde. Kakan är väldigt kladdig och därför väldigt svår att ta loss så det är nästan bäst att servera den direkt på formbottnen.

Saffranskladdkaka med vit choklad och lösvispad grädde

Saffranskladdkaka med vit choklad och lättvispad grädde

Källa
http://glutenfriagodsaker.blogspot.se
En alldeles underbar blogg med massor av goda, glutenfria bakverk, MUMS! Rekommenderas varmt!

Advertisements