Tags

, , , ,

Den här muslin blev, i min smak, ett strå vassare än min originalmusli.

Ingredienser 1 – Rostas i ugn
2 dl äppeljuicekoncentrat
0,5 dl rapsolja
0,6 dl honung
4 dl rena havregryn
1,5 dl boveteflingor
1,5 dl hirsflingor
2,5 dl solroskärnor
1,5 dl kokos
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
0,5 tsk salt

Ingredienser 2 – Blandas i efter rostningen
2 dl russin
1 dl torkade tranbär
1 dl linfrö
2 msk torkade nyponskal
2 dl valnötskärnor
2 dl hasselnötskärnor
2 msk chiafrön
2 msk skalade sesamfrön
3 msk gojibär

Häll äppejuice, olja och honung i en bunke och rör om.

Blanda ned all ingredienser i omgång 1 i äppeljuiceblandningen. Rör om noga.

Bred ut blandningen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Rosta i 150 graders ugn i 60 – 70 minuter, blandningen ska vara torr. Slå av ugnen och låt plåten med muslin stå kvar medan ugnen kallnar. Tag ut och låt muslin svalna helt.

Hacka valnötter och hasselnötter grovt och rosta dem lite snabbt i torr stekpanna.

Blanda ned alla ingredienser från omgång 2 i muslin och rör om.

Häll upp muslin i en vacker glasburk och njut av den till frukostfilen varje morgon.

Advertisements