Tags

, , , , , , , ,

Den här supergoda rätten fick vi hos Åsa en Aperitifkväll. Laga den gärna, du kommer inte att bli besviken.

Grekisk långpanna
6 portioner
6 kycklingfiléer
15 potatisar
1 förpackning vitlök i marinad, till exempel chilimarinad
1 stor rödlök
1 aubergine
1 squash
1 röd paprika
4 tomater
Svarta oliver
2 pkt fetaost
Färsk basilica

Strimla kycklingen och lägg strimlorna i vitlöksmarinaden i 2-3 timmar.

Lyft ur kycklingen ur marinaden och stek den.

Borsta och klyfta potatisen. Blanda potatisen med vitlöksmarinaden och lag i en långpanna. Grädda i 225 grader till potatisen är klar, ca 20 minuter.

Skiva aubergine, squash och paprika i stora bitar. Skär tomaterna och rödlöken i klyftor.

Lägg grönsakerna uppe på potatisen i långpannan och grädda i ugnen i cirka 7 minuter.

Ta ut pannan och lag i fetaost, oliver och den sedan tidigare stekta kycklingen. Ställ in i ugnen ytterligare 5 minuter.

Ta ut ur ugnen och klipp över färsk basilica.

Limesås
Matlagningsyoghurt
Saften av en lime
Salt
Pepprar

Man kan även göra denna sås om man vill ha att välja på:

Creme fraichesås
(om man äter mycket sås – gör dubbel sats)
2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk italiensk salladskrydda

Servera med limesåsen eller creme fraichesåsen (eller båda) :-), tzatziki, aioli, gott bröd och ett rött vin.

Advertisements