Tags

, , , , , , ,

Idag är det semester och regnväder. Då passar det bra att vara inne och baka, sy och pyssla så jag passade på och startade dagen med att baka goda amerikanska klassiska chocolate chip cookies.

Glutenfria Chocolate chip cookies
Blir cirka 25 kakor

Klassiska chocolate chip cookies

Klassiska chocolate chip cookies

  • 100 g smör
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1,5 dl glutenfri fin mjölmix (jag tog Sempers finmix)
  • 0,5 dl sojamjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 100 g mörk choklad, 70%

Vispa smör, farinsocker och vanligt socker till en grynig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till. Häll i mjölet, bakpulver, vaniljsocker och salt och vispa lite till.

Hacka chokladen i mindre bitar och vispa ned dem i smeten.

Klicka upp smeten med teskedar på bakplåtspapper på plåtar. Lägg inte för tätt, kakorna flyter ut så 6-8 kakor per plåt blir lagom.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 8-9 minuter. Kakorna ska börja sjunka ihop men ska inte vara helt platta om du vill ha dem lite sega (det gillar jag).

Låt kakorna svalna innan du tar bort dem från plåten.

Ät och njuuuuuut!

Källa
Boken “Glutenfria bröd och bakverk för hela familjen”

Advertisements