Tags

, , , , , , , , ,

En härligt, mumsig och glutenfri sommarmarängpaj med hallon och rabarber. Serveras i syrenbersån (för de lyckliga som har en sådan, tyvärr inte jag) med en kopp kaffe eller varför inte med ett glas iskall prosecco. Ahhhhh.

Glutenfri hallon- och rabarbermarängpaj

  • 100 g smör
  • 250 – 300 g rabarber och hallon
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Att blanda med hallon och rabarber

  • 1-2 msk strösocker
  • 2-3 msk potatismjöl
Mumsig marängpaj med hallon och rabarber

Mumsig marängpaj med hallon och rabarber

Gör så här
Smält smöret och låt det svalna. Smörj en rund form ca 25 cm i diameter med smör.

Skala rabarbern och skär i bitar, ca 1 cm breda. Lägg rabarbern och hallonen tillsammans i en skål.

Dela äggen och häll äggvitorna i en bunke och lägg äggulorna i en annan bunke.

Vispa äggvitorna till ett fast skum (det ska gå att vända upp och ner på bunken). Vänd ner sockret och rör försiktigt till en jämn smet.

Tillsätt potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och det avsvalnade smöret till äggulorna. Vispa i 2-3 minuter till en jämn och lite krämig smet.

Rör, med en sked, försiktigt ihop den vita och gula smeten till en jämn smet.

Blanda hallon och rabarber med socker och potatismjöl.

Häll den blandade vita och gula smeten i den smorda formen och klicka på rabarber- och hallonröran uppe på smeten. Tryck ned hallonen och rabarbern i smeten.

Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 25-30 minuter. Tag inte ut pajen för tidigt, marängen ska vara genomgräddad. Låt svalna lite och servera sedan med vaniljsås eller vaniljglass.

Serverat och klart

Serverat och klart

Källa
I ursprungsreceptet är pajen enbart gjort på rabarber och kommer från recepten.se.

Advertisements