Tags

, , , , , ,

Jaha, jag ska tydligen inte ha semester. Det är då det händer, jag slappnar väl av alldeles för mycket? Idag blev det nästan en hel dag bortslösad pga glutenslarv. Dagen började så bra. Semester. Lyxfrulle med prosecco, mmmmm. Bubbelbad, lovely. Och sen började jag må illa. Gick och la mig för att det skulle gå över. Mådde sämre och sämre och till sist var det bara att springa till toan och kräkas. ALLT kom upp, hela magen vändes ut och in. Precis som på semestern när vi skulle till Tyskland och jag hade ätit filmjölkslimpa av misstag (INTE glutenfri).

Somnade utmattad och sov som en stock fram till strax innan 18. Mådde bra då men hela dagen hade ju gått. 😦 Kunde inte fatta vad det var jag blev dålig av, jag hade ju inte ätit NÅGONTING med gluten i. Beordrade Monsieur att slänga paketet med skinka, det måste ha varit den som var dålig. Han slängde skinkan.

Boven i dramat

Boven i dramat

Vattnade i trädgården, läste och hade det bra. Runt 20.00 var jag lite sugen att äta något så jag snodde ihop en jättegod GLUTENFRI hallon- och rabarberpaj. Receptet kommer! 🙂

Vi satte oss ute, det är så härliga, ljumma kvällar nu, och mumsade paj och vaniljsås och Monsieur frågade igen: Vad åt du egentligen till frukost? Jag svarade: Jag åt inget konstigt alls. Jag tog ett glas vatten med vitaminbrus. En leverpastejsmacka. Jag tog en kopp med min vanliga vaniljjoghurt med flingor till. Med FLINGOR till, vänta nu, vilka flingor tog jag? Jag tog inte mina vanliga, de hade jag ätit så många morgnar så jag tog de flingor som stod bredvid, i ett lite högre paket!!!! Rusade in och … JAJA MENSANN, där stod ett paket med ICA Specialflingor med jordgubbar och joghurt och en massa GLUTEN.

Ingrediensförteckning för dessa flingor
Ris 56%, fullkornsvete 14%, socker, vetegluten, frystorkade bär 6% (körsbär/kirsebær, hallon/bringebær, jordgubbar/jordær), kornmalt/byggmalt, vetemjöl, skummjölkspulver, salt, vetegroddar/hveteskrudd, emuleringsmedel (E471), vitaminer (tiamin, riboflavin, niacin), mineral (järn).

Ja, ni ser ju själva, fullkornsvete, vetegluten, kornmalt, vetemjöl, vetegroddar!!? Alltså så fullproppade med gluten som något bara kan bli och jag åt 0,5 dl av dessa flingor. BARA 0,5 dl. 😦

Skönt ändå att få en förklaring till vad som hände. Och paketet med de flingorna är nu (tillsammans med skinkan) förpassat till de sälla jaktmarkerna, alias soporna! 😀

Advertisements