Tags

, , , , , , , ,

En underbar drömkaka för alla gottegrisar därute som gillar banan, grädde och dajm. Blev otroligt uppskattad när jag bjöd på denna skapelse till fredagsfikat på jobbet.

Glutenfri Banoffeekladdkaka

Såååå himla god glutenfri banoffekladdkaka

Glutenfri banoffeekladdkaka

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl råsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 1/4 tsk salt
  • 1 dl hasselnötsmjöl
  • 3/4 dl rismjöl
  • 1 dl rapsolja
  • Smör och kokos till formen

Banoffeetopping

  • 0,5 burk (200 g) karamelliserad mjölk (finns i konservburk på ICA)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 bananer
  • 1 dubbeldaim

Vispa ihop alla ingredienser till kladdkakan i en bunke i den ordning de står i receptet.

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter), bröad med kokos.

Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Den ska vara lös och kladdig när du tar ut den. Låt svalna.

Vispa grädden.

Rör ihop karamelliserad mjölk med ca 1/2 dl vispad grädde. Bred kolagrädden över kladdkakan.

Skiva bananerna och lägg skivorna ovanpå kolagrädden.

Bred den vispade grädden över bananerna.

Toppa med hackad daim.

Källa
Även det här receptet har jag hittat hos Glutenfria Godsaker, en underbar blogg med massor av goda, glutenfria recept.

Advertisements