Tags

, , , , , ,

Ja, du Mats Eriksson, jag är ledsen att jag inte kan komma med härliga historier från långa utomlandsresor längre men den tiden är liksom förbi. Nu har vi parkerat här hemma och det är mest influensa, lunginflammationer, gikt och förkylningar som vi tampas med. Hahaha, är det gammer’n som har drabbat oss eller vad är det som händer!? Så, i brist på annat intressant kommer därför ännu ett recept på ett glutenfritt bröd.

Glutenfri honungslimpa
2 dl Finax mjölmix
2 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
1 dl fibrex
1 dl krossat linfrö
0,5 dl krossade linfrön
1 msk nyponskal
2 msk bikarbonat

Blanda alla torrvaror

0,5 dl honung
1 dl lingonsylt
5 dl filmjölk

Degen ska vara rättså lös

Degen ska vara rättså lös

Smörj och bröa formarna med smör och krossade linfrön

Smörj och bröa formarna med smör och krossade linfrön

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de våta ingredienserna för sig och rör sedan ned allt i det torra. Blanda väl. Smörj en stor eller två små brödformar med smör och klä formen med krossade linfrön. Sätt in i den nedre delen av ugnen i cirka 60 minuter. Lägg vid behov på folie över bröden efter 30 minuter.

Ös upp smeten i en eller två formar

Ös upp smeten i en eller två formar


Resultatet blir ett mörkt bröd med smak av lingon

Resultatet blir ett gott, mustigt, mörkt bröd med smak av lingon

Ta ut brödet ur ugnen och försök lugna dig tills brödet har svalnat lite. Ät sedan och NJUT!!

Advertisements