Tags

, , , , ,

Idag fick vi frukostbesök av kära släkten. Einy, Göte och farmor kom över ett tag på förmiddagen och då snodde jag ihop de pepparkaksmuffinsen som jag gjorde i julas. De är jättegoda, älskas av familjen och är glutenfria förstås.

Pepparkaksmuffins med glasyr

Pepparkaksmuffins

Pepparkaksmuffins

100 g smör
2 dl farinsocker
2 ägg
1 dl fil eller gräddfil
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl glutenfri mjölmix
2-3 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kryddnejlikor
1 tsk bikarbonat

Lingonglasyr (måtten här är bara på ett ungefär, glasyren får inte vara rinnig)
150 g Philadelphiaost
2 msk lingonsylt
3 dl florsocker (cirka)
2 tsk vaniljsocker
25 g smör (rumsvarmt)

Kanelglasyr (som jag gjorde för två år sedan, även den är grymt god)
200 g Philadelphiaost
2 dl florsocker (cirka)
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
25 g smör (rumsvarmt)

Sätt ugnen på 225 grader och lägg ut muffinsformar på en plåt. Rör ihop smör och socker. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa. Rör ned fil eller gräddfil och till sist mjölet blandat med kryddorna och bikarbonat. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna helt.

Glasyren
Vispa ihop alla ingredienserna i en skål och bred alternativt spritsa sedan ut glasyren över dina muffins. Det ska vara rätt tjock konsistens så att glasyren inte blir för rinnig. Är den för tunn, tillsätt mer florsocker. Spritsar du ut glasyren så får du extra tjusiga muffins.

Ät och förstummas!! 😀

Advertisements