Tags

, , , , , ,

En riktigt lyxig, julig och helt underbar förrätt alternativt tilltugg till välkomstdrinken. Ja, och vilken välkomstdrink ska det vara då till detta? Jag serverade lingonchampagne till mina Aperitifare (tjejgänget som testar drinkar) men jag skulle helt klart rekommendera bara ren och skär champagne!! Utan tvekan! 🙂

Löjromsmousse med kavringstjärna

Löjromsmousse med kavringstjärna

Löjromsmousse
4-5 portioner

1 dl crème fraiche
2 hg philadelphiaost, naturell
2 hg löjrom
1 st citron, skalet (endast det gula)
6-7 st stora räkor per portion
0.5 st rödlök, riktigt finhackad
1 msk vispgrädde
Citronskivor
Dillvippa
Svartpeppar
Salt

Kavringsstjärnor
1 st kavring
1 kartong krasse
2-3 msk rumstempererat smör
Salt
Svartpeppar

Löjromsmousse
Rör ihop crème fraiche och ost. Blanda försiktigt i hälften av löjrommen, citronskalen och den finhackade rödlöken. Rör i grädden och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i martiniglas. Lägg på de rensade räkorna. Lägg på en klick löjrom. Lägg en halv skiva citron mot glaskanten och dekorera med en dillkvist. Lägg över plastfolie och ställ in i kylen tills det är dags att servera.

Kavringsstjärnor
Skär kavringen i ganska tunna skivor. Tryck ut hjärtan eller stjärnor av kavringen med hjälp av en pepparkaksform (hjärta eller en stjärna). Hacka krassen. Rör smöret mjukt i en liten skål. Blanda i krasse. Salta och peppra efter behag. Bred krassesmöret på kavringen, sätt plast över och ställ dem kallt. Vid serveringen, lägg i en kavringsstjärna/hjärta i glaset.

Häll upp champagnen och njuuuuut!!