Tags

, , , ,

Fläskfilégryta med glögg
4 portioner

En mustig, jättegod och lättlagad gryta som jag serverade Aperitifbrudarna idag. Den föll i riktigt god jord. 🙂

Grytan
1 fläskfilé, ca 600 g
Smör att steka i
2 dl rödvinsglögg
3 dl grädde
1 1/2 msk köttfond
2 tsk soja
Salt
Svartpeppar

Till servering
Pressad potatis
En blandad sallad
Gelé

Gör så här
Skiva fläskfilén tunt och bryn den på hög värme i en stor stekpanna eller gryta. När fläskfilén fått fin färg, häll på glögg, grädde och fond och koka i 5-10 min tills köttet är klart och såsen kokat ihop något. Smaka av med soja, salt och peppar. Njut!!

Förslag på dryck
Servera gärna med ett gott, rött vin till, som till exempel San Polo. Kom bara ihåg att beställa i tid eftersom den inte finns i Systembolagets ordinarie sortiment.

Advertisements