Tags

, , , , ,

De här kakorna kommer nu i två olika varanter. En misslyckad, som Monsieur tyckte var allra godast och en lyckad, så som receptet är tänkt från början. Riktigt goda är de i båda fallen.

För att göra knäckflarn, de “misslyckade” kakorna
Cirka 45 stycken

1 dl mandelmjöl
1 1/2 dl glutenfri mjölmix
1 dl socker
1 tsk malen ingefära
1 tsk stötta kardemummakärnor
1/2 tsk bikarbonat
2 msk ljus sirap
100 g smör

Mumsiga knäckflarn (Jörgen tokåt, de gick åt i ett huj)

Den misslyckade varianten! Mumsiga knäckflarn blev det när det flöt ihop på plåten (Jörgen tokåt, de gick åt i ett huj)

För att göra kryddkolakakorna
Cirka 45 stycken

1 dl mandelmjöl
2 dl glutenfri mjölmix
1 dl socker
1 tsk malen ingefära
1 tsk stötta kardemummakärnor
1/2 tsk bikarbonat
2 msk ljus sirap
100 g smör

Juliga kryddkolakakor, mmmmmmmm

Juliga kryddkolakakor, mmmmmmmm

Sätt ugnen på 200°C.

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare. Lägg i sirapen och smöret skuret i mindre bitar. Arbeta ihop till en deg.

Dela degen i tre delar. Rulla ut varje del till en lång rulle, cirka 35 cm lång (för 45 stycken). Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem litegrann med en mjölad gaffel.

"Gaffla" kakorna med mjölad gaffel

“Gaffla” kakorna

Grädda i mitten av ugnen i ungefär 10 minuter.

Knäckflarnen kommer att flyta ut på hela plåten så det blir en stor kaka som du får skära i bitar helt efter eget huvud.

Kryddkolakakorna kommer att behålla formen. Låt kakorna svalna en liten stund på plåten och skär dem sedan i sneda bitar.

Advertisements