Tags

, , ,

Idag var det slut på vilan, upp och hoppa tidigt som attan= 05.00. Idag lämnar vi Dallas och far vidare mot Oklahoma. Dagen började aningen svettigt för Jörgen. Vi packade allt och gick ned till lobbyn. Här har det varit valet parking så Jörgen bad en kille hämta vår bil. Killen kom tillbaka, förtvivlad, och berättade att nyckeln inte funkade. Jörgen följde med honom till bilen. Det gick en stund. Sedan kom Jörgen tillbaka, förtvivlad. Han bad Robin att följa med och ta med sig en ficklampa (en iPhone) för att handbromsen gick inte att få loss. En stund senare kom de alla tillbaka….med bilen! Robin hade hoppat in och startat den och så var det bra med det. Nyckelproblemet var bara att den första killen hade tagit fel nyckel, den runda istället för den fyrkantiga. Handbromsproblemet var något som bara fanns i Jörgens huvud, den låg inte alls i. Ja, så det var bara att ta rätt nyckel och starta bilen och köra, hahahahahaha. Jörgen var helt genomsvettig efter den lilla eskapaden. TOTAL PANIK!! Helt i onödan! 🙂

We’re on the road again
Halv sju kom vi iväg, istället för klockan sex, som planen var. “Frukost” åt vi i bilen och JA, vi kände oss som Familjen Karlsson (som jämt har för vana att äta frukost och mata varandra i bilen på semestern, höhöhö). Robin hade en wrap kvar från igår, och vi andra åt lite kex, ost och ananas. Då hinner vi komma en bit utan att det skriker i våra magar.

Cambria suites in Oklahoma

Cambria suites in Oklahoma

Vi kom till Oklahoma runt klockan tio och fick då för första gången under vår resa INTE checka in direkt. Receptionisten som tog emot oss hade nog vaknat på fel sida, hon hade väääldigt svårt att dra på smilbanden. Hon verkade tycka att vi var mest till besvär. Det har gått förvånansvärt bra tidigare, vi har kanske haft tur. Nu ska vi bo på Cambria Suites.

Vår önskelista när det gäller ställen att bo på är följande:

  • Fritt WiFi
  • Gärna en suite så att vi slipper kliva på varandras resväskor
  • Pool
  • Fitness Center
  • Parkering i direkt anslutning till hotellet (inte valet parking)
  • Rum med två queen size-sängar (det är ju så himla smidigt här i USA, så himla lätt att bo fyra personer i ett och samma rum. Försök få till det i Sverige, visst det går men här har ALLA hotell/motell det)!
  • Kaffemaskin på rummet (det har alla)
  • Kylskåp på rummet (det har nästan alla)
  • Safety box på rummet (fanns bara i LA, resten av resan har vi fått låsa in allt i våra väsko

Westernshopping
Vi fick stoppa in all vår packning på en vagn bakom receptionsdisken, och sedan drog vi iväg och handlade. Vi gick på ännu en westernshop, Robin letar efter en hatt. Tyvärr fanns det ingen perfekt hatt där men JAG hittade en vit klänning, jättefin! Lite westernstuk på den såklart men man kan ha den när som helst. Lovely!! Och det var rea tydligen, den kostade 50 dollar och sedan tillkommer som alltid skatt. Men med skatt och allt så betalade jag 48 dollar. Jiiiihaaaaa!

Ännu mera shopping
Lite senare på dagen åkte vi till ett shopping mall och där köpte jag ett par små fina örhängen, med tunna silver o guldringar (Jossan hittade dem) och där, på Macy’s, kan vi snacka om rabatt! De kostade 50 dollar och så var det halva priset, alltså 25 dollar. Sedan fixade expediten ytterligare rabatt så det hela slutade på cirka 20 dollar. Wooohoooo!! Köpte ett fint halsband också, svart och guld, på Forever 21 (för 9,50 dollar), och där köpte Jossan sin nya, svarta hatt i ull (för 9,5 dollar). Men även där blev det ännu billigare eftersom det var fredag och varje fredag är det studentrabatt på Forever 21, hahahahaha, vad vi fyndar!!