Tags

, , ,

Personligen tycker jag att öken är rena, rama öken, så jag låg vaken inatt. Hade panik över vår kommande resa genom Mojave-öknen. I en gammal, gammal bil utan AC. 😦 Ställde klockan på fem och studsade upp 05.10. Jossan hade kollat upp att affären öppnade 06.00 så 05.55 hade vi redan checkat ut och hängde på låset utanför affären. Rusade in och handlade frukost, vatten och is. Klockan 06.15 var vi ute på I40, på väg mot Kingman., en resa på cirka 33 mil. Solen gick upp 05.40 idag och det var en väldigt behaglig temperatur tidigt på morgonen. Riktigt svalt. Det var skönt i bilen fram till 8-snåret, okej fram till 09.00, halv-OK fram till 10 och efter det är det döden att sitta där, man förgås av värme!!!! :-O

Vi kom till Needles kl. 08.30. Då var det dags att tanka. Den här bilen slurpar i sig bensin som aldrig förr (men så är det ju med gamla amerikanare, det visste vi ju om innan). 🙂 Slog i gas för 60 dollar, went to the restrooms (säger man toilet här så tittar de bara konstigt på en, hahahahaha, men det är jag ju van med att folk gör), hällde i en liter olja, laddade kylväskan med några nya vattenflaskor och gav oss av mot Kingman. Jörgen körde fram till Needle sen tog Robin över. Jag har ännu inte kört detta as till bil, men det finns det ju gott om tid att göra (om jag nu vill det??).

Strax bortom Needle lämnar vi California, den första delstaten på resan, och åker in i Arizona ,där ALLT är billigare, enligt en man vi pratade med på macken. Han lyckades pressa in det budakapet mellan cirka 15 “Bless you”, “God help us” och “Save us”, samtidigt som han bedjande tittade upp mot skyn. Jag hoppas han hade en direktlinje upp så att hans önskningar blev hörsammade!

Arizona
Vi kom fram till Kingman (vilket namn) vid 10 och det var i grevens tid. Jag hade inte haft någon lust att sitta kvar i bilen en enda sekund till! Letade upp ett Best Western som hade fått jättebra recensioner, Best Western. Blev jättetrevligt bemötta och fick ett bra pris på rummet efter att damen i receptionen hade övertygat Jörgen om att vi hade rabatt och att vi bara var tre vuxna, hahahaha. 105 dollar blev priset. Och pool finns det också! Tjohooooo!

The Andersson Family

The Andersson Family

Läste restaurangrecensioner på Yelp och då omnämndes Kingman som: This godforsaken hole of a town, hahahahahaha. Ja, det kanske inte är så mycket till stad då, men det är MYCKET svalare och grönare jämfört med Needle, som var vårt andra alternativ att stanna i.