Tags

, , , , , , , ,

Nu både snickras det och målas för fullt. I måndags (och det var nog i grevens tid) drogs målningen igång och det är inte klokt vilken skillnad det blir. Det ser ut som ett helt nytt hus där han, målar’n, har farit fram med sina penslar.

Dagens takstatus

Dagens takstatus

Det självklara färgvalet på landet
När de började snickra nya väggar så hade de grundat brädorna med en varm, röd färg. Vi kikade på den och kom underfund om att vi faktiskt gillade den bättre än den röda som vi hade tidigare som drog mer åt blått. Så nu målas huset med S5040-Y80R, så nära Falu rödfärg man kan komma. Och det passar väl bra! Bor man på vischan så gör man! 😉

Så nära Falu rödfärg man kan komma

Faktiskt så nära Falu rödfärg man kan komma

Huset från väster

Huset från väster

Den här veckan har de även hållit på och sågat, skurit, yxat bort all gammal takpapp. Många, många lager papp var det, har väl bara byggts på genom åren. Det har varit ett jättejobb. Tungt, segt och slitigt, men jag tror faktiskt att det mesta av det är borta nu.

Hambo eller wienervals
Vinden blir riktigt STOOOOOR. Tror nog att det skulle gå att ha en del logdanser här, förutsatt att vi behåller de lite grova ytorna. Men, men, så blir det inte. Det ska ligga ett parkettgolv här så småningom, så näe, det blir inte hambo och Trio med Bumba. Möjligen kan det bli en och annan smekande wienervals (men jag skuttar ju förstås mycket hellre runt i en knixande hambo, guuuuu så kul). 😉

Suddigt foto knäppt från vinglig stege

Suddigt foto knäppt från vinglig stege

Nu har de också börjat snickra vid lilla altanen på baksidan. Och YEEEES, de har lyssnat på vårt önskemål om att ta bort den takfotsdel som i och med takbygget nu hamnade på insidan av minialtanen. Superbra, då blir det riktigt snyggt. Och så har de börjat spika fast det vita altantaket vilket kommer att ljusa upp hela den lilla uteplatsen som annars hade blivit rätt mörk och murrig.

Altantaket

Jippi, de har börjat med lilla altantaket

Badrummet och lilla uteplatsen

Badrummet, lilla uteplatsen och förrådet (Robins “micklarhörna”)