Tags

, , , , , , , ,

Igår var det marknad i hembygden och som min son sa till Monsieur:

– Är det nå’n dag du ska åka till Kolbäck så är det ju idag, när det är Kolifej! Det är tradition sedan 19 år tillbaka att ha Kolifej i Kolbäck den första lördagen i september varje år. Kolifej är ett gammalt ord och betyder glad tillställning, galej och fest. I år var det dessutom riktigt vackert väder och mycket liv och rörelse i ett annars lugnt och stilla samhälle. Eller som min dotter uttryckte det för många, många år sedan:

– Mormor, bor det BARA pensionärer i Kolbäck? Den kommentaren kom efter att ha varit på besök hos mormor ett tag och då fått hänga med på diverse olika aktiviteter, som troligtvis vattengympa, körövning och syjunta. Hahaha, ja, frågan är väl rätt naturlig efter just de tillställningarna! 🙂

Men nu var det som sagt dags för just Kolifej igen. Åkte dit ståndsmässigt värre, i sonens ena Cadillac, häftigt. Träffade brorsans hela familj (nästan), strosade bland marknadsstånden, spelade på tårthjulet, lyssnade på trubadur och hamnade till sist på en fika vid Kolbäcks hembygdsförening. Mamma och hennes kompis Gudrun stod som värdar foch ansvarade för fikat. Träffade en barndomskompis där, sååå himla kul att ses.

Amstaringen, ett minne från en svunnen tid
Slog även till och köpte fina Amstaringen. Har tänkt göra det länge men det har inte blivit av förut.

Amstaringen

Amstaringen med tillförande örhängen

Nu var det ett oslagbart Kolifej-erbjudande så det var bara att investera. Ringen kostade 300 kr och även örhängena kostade detsamma. Men just idag, på Kolifej-dagen, så fick man örhängena med på köpet för bara 50 kr om man köpte ringen. WHAT A BARGIN!!! Det var inget att tveka på.

Det bästa blev ändå sparat till sist. Det var JAG som körde Cadillacen hem! Härlig känsla. I’VE GOT THE POWER!!!

Aperitif, drinkrecept i drivor
Förresten, du som är intresserad av drinkar och drinkrecept. Nu har Aperitif (vår “drinktestarklubb”) en egen Facebook-sida. Där kommer det att droppa in lite recept undan för undan, varefter vi testar. Recept i drivor finns dock bara på hemsidan än så länge, men… hälsa på oss ändå på Fejjan, vetja!! 🙂