Tags

, , , ,

Bygge, bygge, bygge. Tak, tak, tak. Ja, så har det varit den senaste tiden. Ganska intensivt och därför känns det väldigt skönt att för några dagar få lämna allt och bara njuta av bad, sol, och vin. Vi bor på Grand Hotel Excelsior, ett jättefint ställe som Jörgen visste om för att PP var här för ett par år sedan.

Grand Hotel Excelsior

Utsikt från vår balkom på dagen

När vi åkte till Skavsta (startade 03.30) så varnade bilen vid två tillfällen för låg temeratur, 3 grader. Ojojoj, snart är det dags för frost hemma. Men nu är vi här! 😀 Sov oss igenom flygturen hit, installerade oss på hotellet och tog sedan en tur på stan.

Grand Hotel Excelsior

Samma utsikt men kvällstid

Det är TOKHETT? Alltså, jag har så svårt att hantera denna hetta, det är bara “to much”. Orkar ingenting. Men efter lite strosande hittade vi en jättemysig restaurang i en fin, smal, gammal gränd. D’Office. Jag överraskade mig själv 😉 med att äta en supersmarrig risotto. Jörgen åt pasta och han i princip slickade rent tallriken. Jättebra ställe med supertrevlig personal. Till det drack vi naturligtvis maltesiskt vin, Jörgen vitt och jag rosé.

Grand Hotel Excelsior, view from balcony

Om man kikar lite åt det andra hållet. Vackert värre!

Efter maten tog den tidiga uppstigningen (och vinet) ut sin rätt och vi slocknade som klubbade sälar. Sov ett par timmar och sen masade vi oss ned mot poolen.

Drinkar och fruktsallad

Drinkar och fruktsallad, det kan man leva länge på

Parkerade oss i varsin solstol på den lilla stranden vid havet. Läste, badade (jag i havet och Jörgen i den 28-gradiga poolen) och drack varsin paraplydrink (med aningen för mycket grenadine i).

Nu sitter vi på balkongen och lyssnar på Tweedle, tweedle, dee från baren nedanför. Jörgen nynnar med i refrängen. Fyrverkerierna sprakar, kvällen är ljum och vinet är gott.