Tags

, , , , , , , , , ,

I år bytte vi vatten, vi lämnade Kloten och Nyfors där vi har paddlat i alla år och styrde istället kosan mot nya vatten och det var … ta-daaaa … Kolbäcksån alias Strömsholms kanal. Vonne hade bokat allt och klockan 11 den 10 augusti var det samling vid torpet, nej förlåt, vid Skantzöbadet. Vi kom först dit = vi vann deltävling 1. Tog en kaffe och väntade in de andra i vårt sällskap. I år var det rekorddeltagande, vi var tretton vuxna , tre barn och tre hundar. Stenke, Surister, Margen, Yvad, Franso, Marmy, Rabelle, Fibalou och sist men inte minst LIGGA!! 🙂 Vonne hade bokat sju kanoter och transport av dessa till Sura. Vi lämnade en bil vid Skanzöbadet och så for vi mot Surahammar.

Väl på plats i Sura packade vi ur bilarna och parkerade dem. Sedan var det dags för lunch. Adolfssons stod för lunchen. Temat var Italien. Det blev Prosecco Robinia som drink och sen var det värsta italienska buffén. Pestopasta och massor med kött, skinka och ost och till det rött, delikat italienskt vin! Förstås! Underbart gott. Multo bene & Bravissimo!!

Lunchgänget - Los Italianos

Lunchgänget – Los Italianos

En kaffe på maten

En kaffe på maten

Vonne, var kaffet verkligen italienskt??

Vonne, var kaffet verkligen italienskt??

Fyra av sju kanoter

Fyra av sju kanoter

Fridfullhet

Fridfullhet

Vi lägger till

Vi lägger till

Filou i sitt lilla krypin

Filou i sitt lilla krypin

Tältstaden byggs upp

Tältstaden byggs upp

Sussi hade med sig den sedan länge omtalade leran så det skapades konstverk för fulla muggar. Kreativiteten flödade och vi trollade fram krukor, skålar och tvålkoppar. Tyvärr misslyckades vi med det slutgiltiga och avgörande steget, bränningen, så de flesta fick åka hem utan sina underbart vackra konstverk.

Vi skapar konstverk i lera

Vi skapar konstverk i lera

På eftermiddagen tog vi våran överraskning, det var en paddlardrink som verkade falla sällskapet helt på läppen, så här kommer receptet:

Paddlardrink 2013
2 cl ljus rom
2 cl jordgubbslikör
2 cl färskpressad apelsinjuice
Lite färskpressad lime
Fyll på med Sprite

Garnera med en apelsinskiva

Paddlardrink à la Andersson

Paddlardrink à la Andersson

Negrito, en rackarnsrövare :-)

Negrito, en rackarnsrövare 🙂

Offilé på G med gräddig kantarellsås

Offilé på G med gräddig kantarellsås

Bennströmmarna serverade en förträfflig trerätters. De startade med en Negrito, en väldigt god drink som jag tror består mest av olika spritsorter. Efter det kom en ljuvlig ärtpurésoppa toppad med bubbel som serverades med glutenfria små ostbrödbitar, jag vill ha receptet!!!! Varmrätten var i vanlig ordning helstekt oxfile, mmmm. Den serverades med kantarellsås gjord på 20 liter grädde minst, hur god som helst, stekta brytbönor i smör och vitlök och potatisrösti. Kan det bli bättre?? Jo men visst kan det det. Det blev nämligen en sagolik kladdkaka med äkta HANDVISPAD grädde som dessert. Det var helt enkelt en strålande paradmiddag vi alla fick åtnjuta! 🙂

Det var många olika aktiviteter som pågick under dagen. Det badades och fiskades. Det blev frågesport, dels en italiensk variant som Jörgen vann (tävling 2, han hade ALLA rätt) och dels en musik-quiz. Även där var Jörgen med i det vinnande laget, tävling 3 (vi hade turen att hamna i samma lag som Steffie, tjohooooo & jippi).

Kvällen avslutades som vanligt sjungandes vid brasan. Mysigt, stämningsfullt och vackert.

Utsikt vid lägerelden

Utsikt vid lägerelden

Jag har inga foton från dag två, så går det när man fotar med mobilen och inte har möjlighet att ladda, men det var vi som hade frukost och lunch. Lunchen intogs när vi passerade slussen. Där blev det Per Morbergs gulaschsoppa med öl och bröd. Det var uppskattat! 🙂

Vi avslutade vid Trångfors till Skanzöpersonalens stora förtret. Där får de tydligen inte köra och vi hade dessutom inte betalat för hämtning av kanoterna, bara lämning. De var superbussiga ändå och kom förbi och lastade med alla kanoter. Vi var hemma runt 5-snåret, trötta och slutkörda men lyckliga. Somnade i soffan redan klockan 18 och sov i ett par timmar, helt “ferkakkt”!! Vi stapplade sedan upp, åt lite mackor och stöp sedan i säng och sov hela natten. Vi kan än en gång konstatera att fysiskt arbete och frisk luft ger bra sömn!!

Ännu en kanottrevlig kanonresa, sorry, kanontrevlig kanotresa är till ända. Tack ALLA för en supermysig helg! 🙂