Tags

, ,

Idag snodde jag ihop en kycklingwok i kokossås. Jag utgick från ett recept på Tasteline med vissa anpassningar till just det jag hade hemma. Det blev riktigt smaskigt, testa får ni se!

Kycklingwok
Till 4 personer, arbetstid cirka 30 minuter

Kycklingwok med kokosmjölk

Kycklingwok med kokosmjölk

600 gram kyckling, strimlad
2 msk soya
2 msk olja
3 st vitlöksklyftor, i skivor
1 st purjolök, strimlad
4-5 dl frysta wokgrönsaker
1 st röd paprika, strimlad
3 dl kokosmjölk
2 tsk honung
1 tsk sambal oelek

Blanda kyckling med soja i en skål. Koka upp kokosmjölk och blanda ner honung och sambal oelek i den heta kokosmjölken. Hetta upp wokpannan och häll i oljan. Lägg i kycklingen tillsammans med vitlöken och låt det fräsa ett par minuter. Blanda ned grönsakerna och låt steka med i 2-3 minuter. Tillsätt den varma såsen. Rör om och se till att såsen blandas med kycklingen och grönsakerna. Låt allt puttra någon minut men inte för länge. Grönsakerna ska vara krispiga.

Servera med nudlar eller ris och en sallad.

Advertisements