Tags

, ,

Vaknade 06.15 efter en god natts sömn. Vi öppnade fönstret, låg kvar i sängarna och insöp halvsluften! Härligt! Klockan 8 var det dags för frukost. Det blir mer och mer spartanskt ju längre ut i skärgården man kommer. Efter frullen checkade vi ut och lämnade vårt bagage i ett bagagerum. Därefter var det dags för den sista guidningen på denna resa. En rundtur i Batteri Arholmas hemliga kammare. In i berget och kolla runt hur “gubbarna” hade det på den gamla, goda?? tiden. Ja, inte skulle jag vilja vara instängd där någon längre tid. De hade ju inte ens gardiner och mannarna sov väldigt trångt. I trippelvåningssängar, my god!!

Stackars den som fick den här slafen

Stackars den som fick den här slafen

Visningen avslutades med att kika på själva kanonen uppe på berget, den som hela Batteri Arhoma Nord jobbade för att hantera, serva, manövrera. Så många gubbar och bara en enda kanon. Efter guidningen tog vi det bara lugnt, fikade och satt och läste utanför vandrarhemmet. Det var varmt men mulet, en väldigt behaglig temperatur.

Badplatsen vid Arholma Nord

Badplatsen vid Arholma Nord

Lunchen intog vi uppe vid dansbanan, de hade otroligt jobbigt att få ihop en glutenfri måltid. Till sist blev det en kombination av barnens köttfärssås, färskpotatis och sallad. 🙂 Arholma båk var vi aldrig upp till, beskådade den bara från sjösidan. Båtfärden hemåt var rätt lång och det var PROPPAT med folk på båten. Smockfullt. Jag försökte sitta och läsa men Monsieur hade funnit en god lyssnare så han passade på att plädera om både det ena och det andra när det gäller Sveriges försvarspolitik. Inte så lätt att koncentrera sig på boktexten då minsann, men jag bet ihop och härdade ut! 😉

Arholma båk

Arholma båk

Robin kom och hämtade oss vid kajen, himla snällt. Han hade varit i lägenheten och hämtat lite utrustning som han ska ha in i det nyrenoverade kontoret på Garagekompaniet. Vi stannade på Donken och smaskade i oss hamburgare och wraps. Kom hem runt 23-snåret.

Det har varit en mysig och luuuugn semester i fin skärgårdsmiljö (inte en enda fästing såg vi) men jag säger som jag alltid brukar säga:

Borta bra men hemma BÄST!!