Tags

, ,

Låg och skulle precis till att släcka för att sova men kom då av någon underlig anledning att tänka på att man ju brukade rabbla ramsor när man hoppade hopprep som barn (hjärnans irrvägar)!! 😉 Klurade och klurade men kom inte ihåg en enda. Vad gör man då? Jo, googlar förstås och vips så kommer minnen tillbaka. 🙂 Hittade denna gamla hopprepsramsa på en leksajt med massor med lekar.

Hoppa hopprepsramsa (alfabetet)
Två deltagare vevar ett hopprep, övriga väntar i led på sin tur att hoppa in. Under tiden som en deltagare hoppar rabblar övriga alfabetet högt från A-Ö med en bokstav för varje avklarat hopp. Skulle någon lyckats hoppa sig genom hela alfabetet en gång börjar man bara om från A.

Den bokstav som hopparen slutligen missar på bestämmer sedan begynnelsebokstav för nästa del av hoppningen. I denna del ska den som hoppat komma på ett namn som börjar på den bokstaven man nådde till under hoppningen. Skulle den bokstaven vara M kan namnet till exempel vara Micke.

Då börjar repslagarna veva repet för hopparen igen och alla säger följande ramsa tillsammans:

“Micke, Micke, älskar du mig, svara ärligt JA eller NEJ!”

Sedan ökas tempot på repvevningen och för varje avklarat hopp ropar alla “JA” och “NEJ” varannan gång tills hopparen missar, vilket då ger svaret på frågan i ramsan!

Haha, den ramsan körde vi mycket med när vi hoppade och jag hade TOTALT glömt bort den. Kommer du ihåg någon mer??