Tags

, , ,

Idag har vi utforskat nya marker! Idag har vi varit… tam-tada-daaaaaa… på östra sidan av stan! Det ni, det händer inte så ofta, kändes väldigt avigt. Power Meet pågår ju fortfarande så vi var tvungna att åka via Dingtuna. Vi var inte själva om att välja omvägar för att slippa all trängsel kring Power Meet, även långtradarna valde den smala, slingrande Askövägen.
Vi undviker Power MeetRaggarbil
Då och då mötte vi även diverse olika amerikanare som långsamt gled fram genom den underbart vackra naturen runt Barkarö, Askö och Dingtuna. De finns överallt en helg som den här och det har vi ingenting emot. Det är speciellt (läs världsunikt) och trevligt!

Gäddeholms CaféVårt mål för dagen var Gäddeholms Café och därefter det nya badet. Vi började med att fika. Kom ihåg att inte vara toksugen på fika när du åker dit för du får vänta läääänge innan fikat kommer. Cirka 30 minuter efter beställningen fick vi våra räksmörgåsar. Men mysigt var det, grönt och fint. Och kan ni tänka er, bäst vi satt där och sippade på vårt kaffe så strosade en dam runt uppe vid herrgården, ni vet en sådan där dam med vit, lång klänning, vidbrättad hatt, en blomsterkorg på armen, plockandes blommor i trädgården. OMG, det såg ut om en historisk tavla!! Efter kaffet inspekterade jag toaletterna, de fick godkänt. I samma byggnad som fiket låg en liten antikhandel. Såg himla mysigt ut men vi åt glass så vi gick aldrig in.

Innan vi gick därifrån frågade vi tjejerna i cafét efter vägen till badet och de dirigerade oss rätt. Det var tur vi frågade, skulle vara rätt omöjligt att hitta annars, inga skyltar någonstans. Vi tackade för oss och vandrade mot bilen. Då fick vi syn på en hel knippe med vitklädda människor i hattar, männen i stråhattar, kvinnorna i “skapelser”. De var i full färd med att spela krocket och kubb. Haha, såg väldigt trevligt ut. Senare läste Monsieur på Facebook att det var 100-årskalas på Gäddeholms herrgård så då förstod vi att det var början på den festen vi hade sett. Tänk, hur skulle man klara sig utan Fejjan???
Gäddeholms badKom fram till en parkering där vi fick ställa bilen och sedan gå en kort promenad till badet. Badplatsen var JÄTTEFIN. Där fanns en stor gräsmatta, två beachvolleyplaner, en stor lekpark, fin sandstrand och brygga. Helt perfekt, lugnt och skönt, och INGA änder!!! På Lögarängen kryllar det av änder och deras äckliga bajs! JÄÄÄK!
Gäddeholms båthamn
Jag tog sommarens första dopp idag, det var hääärligt, skön botten och runt 20-21 grader. Efter sol och bad gick vi en liten tur till den nya båthamnen, även den var väldigt fin. Inte många båtar som låg där men det kommer väl. Bygget är inte klart än på ett tag, som det verkar.

Handlade på ICA Maxi Erikslund på vägen hem för imorgon är det kortspelarkväll med M&P. Det ska bli riktigt skönt att få spöa killarna i ett par vistomgångar igen. Ser verkligen fram emot det!! 😀

Advertisements