Tags

, , , ,

Idag var dags för lite bakning, glutenfritt naturligtvis. Den här gången blev det snabbmandelkubb.
Glutenfritt mjölJag valde att jobba med en blandning av dessa tre mjölsorter. Tycker av någon anledning att det alltid blir ett bättre resultat av att ha med “naturliga” mjöler och inte bara baka på vetestärkelse. Idag blev det vetestärkelse, mandelmjöl och havremjöl, se detaljer i receptet. De här mandelkubbarna går kvickt att göra, vispas ihop på 10-15 minuter och sedan cirka 10-11 minuter i ugnen så det blir klart att smaska på inom en halvtimme (ja, de måste ju förstås svalna liiite innan du sätter igång att frossa)! 🙂

Glutenfria mandelkubb

Snabbmandelkubb
Cirka 25 kubbar

1,5 dl socker
1 ägg
100 g smör
1,5 dl mjölk
0,5 tsk bittermandelolja
2,5 dl vetestärkelse
1 dl havremjöl
1 dl mandelmjöl
2,5 tsk bakpulver
Pärlsocker

Gör så här
Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smöret, blanda i mjölken i smöret och rör ner i smeten. Tillsätt bittermandelolja. Blanda mjölerna och bakpulver och häll i det i smeten. Lägg en dryg matsked kubbsmet i varje form (vanliga bullformar). Strö på pärlsocker.

Grädda i 215 grader i cirka 10-11 min. Låt dem hellre gräddas en minut för länge än en minut för lite. Gräddas de för kort tid så tenderar de att få den konsistens som smetar sig fast i tänderna. Gräddas de liiite till blir konsistensen perfekt.

Mumsa och njuuuuut!

Och nu är det dags för Power Meet, skriver mer sen! 🙂