Tags

, ,

Igår. Aperitif i Hufvudstaden. En årlig tradition. I år var målet Fjäderholmarna. Det blev en underbar dag med vackert väder, god mat och mycket vin & bubbel. Först blev det lite shopping, Åsa köpte en tunika och Pia ökade på sitt enorma klänningsbestånd med ytterligare två skapelser från Indiska. Är vi förvånade?? Nej, inte ett dugg!!

Mellanlandade på Järntorgspumpen, väldigt trevligt, drack öl och rosé, mums, och spankulerade sedan vidare ned till slussen. Köpte bljett till Fjädris, 120 pluringar ToR (utom för Isis, hon fick PENSIONÄRS-rabatt =var helt knäckt)! Hahahhahaha, vi fick oss alla ett gott skratt!!

På bryggan vid Fjäderholmarnas krogRäkfrossa på Fjäderholmarnas krog

Väl framme knatade vi snabbt iväg till Fjäderholmarnas Krog, en förstklassig, glassig och dyr restaurang. Och gott. Vi tog in rökta räkor och Prosecco och sedan NJÖT vi.

Efter maten vandrade vi runt mellan de små butikerna på ön, kikade, tittade och kände, men det blev inga inköp. Såg ett förbipassernade bröllopssällskap, det ser alltid så OTROLIGT festligt ut. Många (inte alla) är uppstassade till tänderna, flera hade hatt vilket blir som kronan på verket av en festklädsel. fram för fler hattar i vår värld!!

Vi tog halv sex-båten tillbaka in till stan och gick därefter på den italienska restaurangen Agaton, trevligt, gott och prisvärt. Ett bra val, rekommenderas varmt. Där åt vi pizza, pasta, sallad och en underbar skaldjurssoppa (den åt Bibi), såg grymt god ut.

HangMitt nya jag

Hemvägen var full av kulturella upplevelser. Två killar satt och spelade urmysig musik på ett nytt sorts musikinstrument som heter Hang. Härligt sound, lite Indieninspirerad, mjukt och mysigt. Åsa, jag och Bibi fastnade där ett bra tag och jag, som hade 10€ i pluskan, köpte CDn. Vandrade vidare och passerade då denna tjej som jonglerade med ett glasklot. Också mjukt, konstnärligt, fint och fantastiskt.

Har beslutat att detta ska bli mitt nya jag för sommaren, typ Flickan med glasklotet dansande barfota till Hangmusiken, ackompagnerad av rökelse och myrra!!! Lovely!!